Comenzile mai mari de 500 lei beneficiaza de transport gratuit !

Intretinerea produselor de fonta

Intretinerea produselor de fonta
Cu fiecare utilizare, vasele dvs. de gătit din fontă vor deveni mai bune si usor de intretinut.
 În timp ce grăsimea alimentară creează aromă și acționează ca o suprafață naturală antiaderentă, este totuși important să cureți regulat tigaia din fontă - altfel aroma poate deveni râncedă. „Curățați vasele de gătit după fiecare utilizare, astfel încât bucățile de mâncare să nu se acumuleze și să nu provoace arsuri, puncte fierbinți sau lipire”, spune Nicole Papantoniou, directorul Laboratorului de Inovație și Electrocasnice de Bucătărie al Institutului Good Housekeeping.

„Nimeni nu vrea să gătească într-o tigaie murdară”, adaugă Carolyn Forté, director executiv al Good Housekeeping Institute Home Care & Cleaning Lab. „Tigaia ta din fontă trebuie spălată după fiecare utilizare, dar niciodată înmuiată în chiuvetă sau pusă în mașina de spălat vase.” Pentru a vă ajuta să vă îngrijiți vasele de gătit fără a le deteriora, vă împărtășim cum să curățați o tigaie din fontă sau un ceaun de fonta, inclusiv tehnici care folosesc sare grunjoasă și săpun de vase. 


Ai nevoie de  :
Detergent de vase
Perie 
Prosop de hârtie sau cârpă de curățat
Ulei vegetal


Înainte de a urma aceste instrucțiuni simple de curățare pas cu pas, nu uitați să „nu înmuiați niciodată o tigaie din fontă în apă și nu o puneți în mașina de spălat vase”!. 


Cum să curățați o tigaie din fontă cu sare
Sarea grunjoasă este o alternativă excelentă la utilizarea săpunului de vase și, de fapt, este o opțiune mai bună pentru a menține condimentul tigaiei. „Curățarea fontei cu sare este o modalitate bună de a ajuta la păstrarea ei uleioasa și de a reduce frecvența de a asezona tigaia”.

 Când decide ce metodă să urmeze, Papantoniou spune că în cele din urmă se reduce la preferință. „Curățarea cu apă și săpun oferă o curățare mai bună, dar prefer metoda cu sare pentru a construi stratul antiaderent.”

Goliți tigaia, turnând orice picături sau reziduuri de mâncare în coșul de gunoi.
Creați un strat subțire de sare cușer, acoperind întreaga tigaie. Sarea sa fie mai gronjoasa decât sarea de masă, ceea ce o face o opțiune mai bună pentru curățare.

Folosiți o lingură de lemn sau o spatulă pentru a răzui bucățile arse sau alimentele lipite. 
Notă: Acest proces este cel mai bine efectuat pe plită, deci nu există riscul de a zgâria blatul.

Dacă bucățile sunt greu de îndepărtat, lăsați sarea să se încălzească în timp ce continuați să răzuiți.
Așteptați ca sarea să se răcească complet înainte de a o arunca la gunoi. Ștergeți tigaia cu un prosop de hârtie sau o cârpă de curățat.


Nu vă faceți griji: este ușor să readuceți la viață o tigaie din fontă ruginită. O curățare regulată ar trebui să fie suficientă pentru a îndepărta rugina, dar poate fi necesar să schimbați peria cu peri cu ceva mai puternic.

Folosiți câteva picături de săpun de vase si o perie din oțel inoxidabil, care funcționează cel mai bine pentru a rezolva o fontă ruginită.

Curățați, uscați, resezonați și depozitați vasele de gătit conform instrucțiunilor de mai sus.


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!