Mai jos gasiti o reteta deosebita gatita in oala de fonta peka sace ce ajunge la 8 gurmanzi .
Ingerdiente :
2.5 kg carne de vita (pulpa)
1.5 kg carne de miel (poate fi si picior)
4-5 cepe
3 kg cartofi
4 ardei
o bucata de slanina
1 l vin alb
ulei de floarea soarelui, condimente de, piper, sare, boia de ardei, un pic de rozmarin
Preparare :
Curatam ceapa si ardeii si ii asezam primii in tigaie
Apoi asezam slanina taiata felii
Dupa care adaugem carnea de vita si miel ce a fost condimentat bine si lasata cca 3 ore la ”odihna”
Ultima data se adauga cartofii .
Adaugam si vinul
Punem oala de fonta acoperita de jar si lasata cca 1h jumate
Inlaturam jarul si luam capacul, dupa care lasam pe jar inca 20-30 min mancarea
Aveti imaginile numerorate sugestiv .