Retete

Vita si miel gatit in Peka Sace

Mai jos gasiti o reteta deosebita gatita in oala de fonta peka sace ce ajunge la 8 gurmanzi .

Ingerdiente :

2.5 kg carne de vita (pulpa)

1.5 kg carne de miel (poate fi si picior)

4-5 cepe

3 kg cartofi

4 ardei

o bucata de slanina

1 l vin alb

ulei de floarea soarelui, condimente de, piper, sare, boia de ardei, un pic de rozmarin

 

Preparare :

Curatam ceapa si ardeii si ii asezam primii in tigaie

Apoi asezam slanina taiata felii

Dupa care adaugem carnea de vita si miel ce a fost condimentat bine si lasata cca 3 ore la ”odihna”

Ultima data se adauga cartofii .

Adaugam si vinul

Punem oala de fonta acoperita de jar si lasata cca  1h jumate

Inlaturam jarul si luam capacul, dupa care lasam pe jar inca 20-30 min mancarea

Aveti imaginile numerorate sugestiv .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.