Am ales oala de fonta pentru a gati o delicioasa tocanita de porc cu legume .
Necesar :
- 500 gr cotlet de porc fara os
- 3-4 cartofi
- 2-3 morcovi
- o ceapa
- in ardei capia rosu
- 4 catei de usturoi
- 4 foi de dafin
- o lingura de pasta de tomate
- 3 linguri de ulei
- 500 ml apa fierbinte
- sare
- piper
- cimbru uscat
- patrunjel prospat
Punem uleiul in oala de fonta si adaugam carnea taiata cuburi. Lasam sa se rumeneasca purin amestecand rar.Dupa aproximativ 15 minute adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul capia taiat cubulete.
Adaugam sare, piper, foile de dafin,cimbru si amestecam.
Adaugam apa fierbinte si lasam sa ajunga la punctul de fierbere.
Taiem cartofii in bucati e si ii adaugam in momentul in care apa incepe sa fiarba. Adaugam si morcovii .
Amestecam si lasam sa fiarba aproximativ 15 minute.os Adaugam cateii de usturoi pisati si mai lasam sa fiarba inca vreo 10 minute.
Oprim focul, adaugam patrunjel proaspat tocat si servim .
Pofta buna ! 😛
Si pasta de tomate când?????