Retete

Pui gatit in oala de fonta natur

O mancare perfecta pentru ziua de duminica ; familia ta va fii foarte fericita !

Suculenta si gustoasa reteta e foarte usor de preparat in produsele de fonta .

Iti recomanda ceaunul de 5.5 litri (nu ai unul ??? intra aici https://www.ceaunefonta.ro/magazin/01-ceaune/ceaune-fonta-natur/ceaun-cu-capac-din-fonta-5-5-l/) .

Lasati puiul intreg daca doriti sa se gateasca uniform .

Timp de gatire : 1 ora jumate .

Timp de pregatire : 15 minute

Portii : 4

 

Ingrediente :

  • un pui mare pentru friptura (la temperatura camerei)
  • 5-6 morcovi
  • 7-8 cartofi mari
  • 1 parstanac
  • 4-5 cepe medii
  • 1/4 cana de ulei de masline
  • suc de fructe la alegere

 

Mod de preparare : 

Incalzititi cuptorul la 180 grade Celsius .

Important: Asigurați-vă că întreg puiul a ajuns la temperatura camerei înainte de prăjire. Îndepărtat carnea de pui de la frigider 1 1/2 până la 2 ore înainte de care doriți să-l gătească.

Se clătește puiul interior și în exterior. Elimina orice exces de grăsime și pat exterior uscat.

Puneti puiul in oala si incojurati-l de legume .

Gatiti carnea de pui și legume, acoperit, timp de aproximativ 1 oră. La fiecare 20 de minute, verificați și carnea de pui si mai presarati cu ulei de masline .

Dupa o ora scoateti capacul oalei si mai lasati 30 minute sa se gateasca mancarea in acest mod la cca 80 grade Celsius dupa care scoateti oala din cuptor si lasati-o 20 minute sa se odihneasca acoperita de o folie de aluminiu .

Dupa care , serviti puiul in 4 portii punand si legumele pe platoul de servire .

Pofta va doresc 🙂

fn_perfect-chicken-014_s4x3-jpg-rend-sniipadlarge

 

 

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.