O mancare perfecta pentru ziua de duminica ; familia ta va fii foarte fericita !
Suculenta si gustoasa reteta e foarte usor de preparat in produsele de fonta .
Iti recomanda ceaunul de 5.5 litri (nu ai unul ??? intra aici https://www.ceaunefonta.ro/magazin/01-ceaune/ceaune-fonta-natur/ceaun-cu-capac-din-fonta-5-5-l/) .
Lasati puiul intreg daca doriti sa se gateasca uniform .
Timp de gatire : 1 ora jumate .
Timp de pregatire : 15 minute
Portii : 4
Ingrediente :
- un pui mare pentru friptura (la temperatura camerei)
- 5-6 morcovi
- 7-8 cartofi mari
- 1 parstanac
- 4-5 cepe medii
- 1/4 cana de ulei de masline
- suc de fructe la alegere
Mod de preparare :
Incalzititi cuptorul la 180 grade Celsius .
Important: Asigurați-vă că întreg puiul a ajuns la temperatura camerei înainte de prăjire. Îndepărtat carnea de pui de la frigider 1 1/2 până la 2 ore înainte de care doriți să-l gătească.
Se clătește puiul interior și în exterior. Elimina orice exces de grăsime și pat exterior uscat.
Puneti puiul in oala si incojurati-l de legume .
Gatiti carnea de pui și legume, acoperit, timp de aproximativ 1 oră. La fiecare 20 de minute, verificați și carnea de pui si mai presarati cu ulei de masline .
Dupa o ora scoateti capacul oalei si mai lasati 30 minute sa se gateasca mancarea in acest mod la cca 80 grade Celsius dupa care scoateti oala din cuptor si lasati-o 20 minute sa se odihneasca acoperita de o folie de aluminiu .
Dupa care , serviti puiul in 4 portii punand si legumele pe platoul de servire .
Pofta va doresc 🙂