Retete

Pastrav gatit pe tigaie de fonta

Un accesoriu practic pentru cei ce fac drumetii sau pescari este tigaia de fonta .

Bucurati-va de pescuitul la rau  gatind alaturi un pastrav proaspat .

Pentru doua portii aveti nevoie de :

2 pastravi medii proaspeti

5 linguri de ulei de masline

1 linguita sare

 

1 lingurita piper

1 lamaie

6 lingurite de cimbru proaspat

4 crengute de rozmarin

6 crengute de marar

1 lingurita boia

1/2 cana de faina

1/2 cana de malai

*Pentru sos 3 lingurite de unt + 2 linguri de ceapa verde si patrunjel tocat

 

  • Se freaca păstrăvii interior si cu 2 linguri de ulei de măsline și se presară cu jumătate din sare și piper .
    Pe pastravi se pun 3 sau patru felii de lamaie ,
  • iar apoi învelesc cimbru, rozmarin, marar si deci pestele care devine aromatic. Se amestecă împreună făina, mălaiul, boia de ardei, iar restul de sare și piper într-un vas puțin adânc .

 

  • Se încălzește 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie din fonta la foc mediu
  • Pune pestele in tigaie si lasa-l la prajit 5 minute dupa care adauga sosul si lasa compozitia impreuna in ca 3 minute
  • Dupa ce e gata presara cu cimpru pestele si mai stoarce un pic de lamaie

Pestele se va deschide ca o carte fiind foarte usor de mancat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.