Retete

Mamaliguta la ceaun

Reteta romaneasca devenita curiozitate pentru straini .

Mămăliga conține fibre, acizi grași nesaturați, vitamina E, vitamina K, fosfor, magneziu și zinc și… nu îngrașă. Așadar este gustoasă și sănătoasă, însă poate pune probleme la preparare. Nu de alta, dar se știe că mămăliga nu trebuie să aibă cocoloașe și trebuie să fie bine fiartă.

Ingrediente:

La un ceaun de capacitate 7.2 litri recomand :

6 litru de apă

2 kg grame de mălai grișat (din comerț)

3-4 linguriță de sare

Mod de preparare:

Se pune la fiert apa cu sare. Când începe să dea în clocot se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu timp de 5 minute, pentru a evita cocoloașele. Când mămăliga începe să se umfle, luati ceaunul de pe foc .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.