De multa vreme am avut pofta de niste galbiori prajiti si serviti pe paine .
Suna bine …
I-am zarit din intamplare intr-o duminica cand faceam cumparaturi la Carrefour si i-am saltat in caucior .
Dupa ce am ajuns acasa repede am luat tigaia de fonta (eu folosesc de 26 cm) , si m-am apucat de treaba .
Am avut nevoie de :
– de 250 g galbiori , 2 catei de usturoi, 1 ceapa mica , ulei de masline , sare , piper , unt , patrunjel verde taiat marunt .
Am spalat galbiorii cu grija , cu apa rece si i-am lasat la scurs .
Ceapa si usturoiul i-am toaca marunt .
Uleiul la incins , adauga ceapa si se lasa pana devine aurie , dupa care adaugam usturoiul si galbiorii.
Se lasa pe foc pana se evapora toata apa lasata de galbiori (lasa destul de multa apa ) , apoi un pic de sare si piper dupa gust.
Se adauga si untul , apoi patrunjelul verde tocat .
Luam tigaia de pe foc si se poate servii calzi pe o felie de paine .
Sunt deliciosi !