Retete

Foc suedez

De ceva vreme am vazut pe pinterest renumitul foc suedez si tare mi-am dorit si eu sa incerc sa gatesc pe un bustean de lemn .
Fiind sambata, zi de primavara, de dimineata am vrut sa-mi fac un mic dejun gatit astfel .
Am folosit un lemn de fag de cca 40 cm, taiat cu drujba in 6 canale cca 30 cm .
Aceste canale leam umplut cu aschii de brad imbibate in benzina , ca altfel nu reuseam sa aprin focu 🙂 .
S-a aprins c-am greu dar dupa cca 10 minute a inceput sa fie si flacara buna , nu numai fum !
Dupa ce am incins tigaie de fonta 24 cm am adaugat slanina, ceapa si oua .
Foarte tare sa gatesti pe bustean, sper sa ajung si la padure sa incerc o noua retea .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.