Retete

Cartofi noi la cuptor in tigaie de fonta

Lumea se fereste de cartofi pentru ca se tem ca ingrasa.

De fapt, cartoful e un aliment foarte sanatos daca il preparam si consumam corect si nu-si merita renumele prost pe care l-a primit. Cartofii contin mult potasiu, magneziu,multe vitamine, inclusiv vitamina C intr-o doza surprinzator de mare.

E adevarat ca atat de gustosii cartofi prajiti nu sunt buni nici pentru sanatate, nici pentru silueta. Aceasta leguma este insa extrem de versatila si exista nenumarate moduri de a o prepara astfel incat sa ne bucuram de beneficiile sale.

Cartofii noi in tigaia de fonta 26 cm .

Ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara aceasta reteta simpla:

1 kg de cartofi noi

7-8 catei de usturoi

Cateva ramurele de rozmarin

1-2 linguri de ulei de masline extravirgin

Sare & piper dupa gust

 

Am frecat foarte bine cartofii cu o perie aspra pana am indepartat toate resturile de pamant.

Dupa ce i-am condimentat cu sare si piper i-am pus la cuptor la 180 de grade Celsius pana au inceput sa se rumeneasca. I-am intors si pe cealalalta parte si am adaugat cateii de usturoi si rozmarinul.

Cartofii noi sunt ideali pentru ca au coaja subtire, iar prin gatire devine crocanta si cartofii nostri vor fi perfecti: crocanti la exterior si moi si pufosi la interior .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.