Utile

6 Mituri despre gătitul in tigaile de fontă care ar trebui sa dispara

Acest, asa zis, ”om de fier” din bucătărie este mai robust decât crezi

Indiferent cât de multe tigai de înaltă tehnologie reușesc să ne ofere marile companii nimic nu va înlocui niciodată forta bucătăriei: o tigaie de fonta de modă veche.

Și, stai, chiar dacă nu știți cum să gătiți cu ea încă destul de mult, pur și simplu dva va cucerii cu credibilatea care o ofera .
Dar, tot timpul a existat o frica sa pregatesti mancarea in astfel de vase .

Ne uităm la bunica – care a răspândit acele îngrijorătoare dovezi și a lasat mostenire vasele ei .

Ei bine, este timpul ca noi să dezvăluim șase dintre cele mai frecvente mituri despre utilizarea celei mai de încredere instrumente de bucătărie a tuturor.

Mitul # 1: Trebuie să treceți prin mai multe runde de condimente

Multe ghiduri vă vor face să repetați procesul lung de ulei de tigaie și să-l condimentezi într-un cuptor de trei până la patru ori. Nu este o idee proastă dacă sunteți foarte precaut, dar pur și simplu folosind tigaie dvs. aproape zi cu zi va continua, în mod natural, să construiască un strat de condimente în timp.

Mitul # 2: Nu puteți folosi săpun pentru a vă spăla

Nu, folosirea săpunului nu va spăla condimentul prețios pe care l-ați muncit atât de mult pentru a-ți construi. Acest strat magic nu este doar orice ulei vechi care se va dizolva într-o baie de spumă parfumată cu citrice, dar grăsimea polimerizată care este legată chimic de suprafață. Deci, mergeți mai departe: Spargeți buretele cu două fețe și curățați conținutul din mijloc .

Mitul # 3: Nu trebuie să gătiți alimente acide în fontă

Nu trebuie să aruncați oțet într-o tigaie nemodificată, care este direct din cutie, dar mâncărurile acide zilnice, cum ar fi citricele, sosurile de roșii și vinul, rareori vor provoca o reacție suficient de puternică pentru a vă lăsa îngrijorați de arome nemetalice

Mitul # 4: Trebuie să vă lipiți de ustensile din lemn

Din nou, uleiul polimerizat care alcătuiește condimentele dvs. de gătit este un lucru foarte rezistent.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să folosiți un cuțit pentru a tăia orice bucăți arse, dar atunci când este vorba de folosirea cleștelor metalice și a firelor metalice, nu vă opriți

Mitul # 5: Alimentele delicate se vor lipi de fontă

Atât timp cât este bine lubrifiat și preîncălzit în mod corespunzător, fonta nu are nici o problemă să renunțe la alimentele lipicioase

Mitul # 6: Fonta se încălzește foarte uniform

Unul dintre (foarte) puținele lucruri pe care aceste tăvi nu le face bine este că se încălzește în mod egal. S-ar putea să observați zonele mai răcoritoare amestecate cu puncte fierbinți în timp ce gătiți. Cu toate acestea, aceste instrumente dense, grele sunt excelente, dar radiază și țin la căldură, motiv pentru care ele sunt alegerea noastră pentru o aripă crocantă, de aur

2 thoughts on “6 Mituri despre gătitul in tigaile de fontă care ar trebui sa dispara

  1. Domnea Melania spune:

    Va rog să.mi spuneti daca tava de fontă natur se poate folosi si in cuptorul electric..mersi.

    1. Daniel spune:

      buna
      se poate folosi pana la o temperatura maxima de 300 grade

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.